Home
In English
House/garden
Our Birds

E-mail

 

English version

Bilder av huset vårt og hagen

Our birds

Hundene som bor med oss:

MultiCH Dustin Dream av Vikholmen MultiCH Secret Spell av Vikholmen

 

Hei, og velkommen til vår side om belgiske fårehunder og Collie!

Vi er en familie bestående av Ada (meg) , Even (min mann ) og vår datter Elisabeth som er født i 1997.
Hun og hennes samboer eier 2 Shetland Sheepdogs sammen med oss. Vi har to hunder hjemme nå  - to Groenendael. Ellers har vi flere hunder på foravtaler, og uten disse kjekke familiene som har hund sammen med oss, hadde vi ikke kunnet drevet oppdrett slik vi gjør. Godt samarbeid er nøkkelen til så mye :-) Så takk til alle dere som eier hund sammen med oss!

Vi holder til i Bergen, og det er ikke alltid like sentralt når det gjelder hund, men vi trives her. Vi har hatt oppdrett av Tervueren og Groenendael siden 1989 under kennelnavnet Vikholmen. Vi samarbeider med kennl Cordelia (Collie) Med Elin og Peter eier vi 2 Collier. Det gjør vi fordi vi da kan importere flere gode hunder fra interessante linjer på både Collie og Groenendael enn vi kunne ha gjort alene. At de også er gode venner gjør det enda kjekkere :-)

Vi har spesialisert oss på oppdrett av den svarte varianten av Belgeren; Groenendael

Vår første Groenendael: Black Hawkwind's H-Vickie (Vickie) fikk vi i 1987, Tervueren Rainbows End's Flying High (Chrissie) kom i 1989, og Collie Nuch Lancetta's Fantastic blue Heidi (Heidi)i 1999.

Vi har Hederspris i oppdrett og avl både på Groenendael og Collie - og har vunnet mange BIS oppdrett

Frognerparken 2008     

Her sover Even og Yatzie

Hos oss blir hundene betraktet som ekte familiemedlemmer og blir godt bortskjemt, de ligger i sengen og sofaen og blir degget med, valpene gjør det samme (ikke sengen...helst) Vi er av den formening at valper skal vokse opp sammen med oss, derved har vi ingen hundegårder.
Jeg har tatt NKK trinn I instruktør utdannelse og også i Agility trinn I.

Tidligere har jeg hatt mange styreverv i både Norsk Belgisk Fårehundklubb avd. Hordaland, og i Norsk Collieklubb avd.Vestlandet. Har sittet som formann for Avlsrådet og styremedlem av NBFK - og også som nestleder i NBFK av avd Hordaland (Leder for vår årlige spesialutstilling) (17 år i NBFK Hordaland - 7 år i NBFK ) Nå er jeg i styret i NKK region Hordaland og har vært med der i snart 3 år.

Har vært med på en mengde kurs og seminarer i regi av NKK om både oppdrett, (oppdretterskolen del I og del II) avl, genetikk og ikke minst atferd opp i gjennom årene. Jeg er av den mening at jeg alltid kan lære noe nytt, og impulser og erfaringer fra andre som driver med hund skal en ta med seg på veien. Leser mye bøker om hund (der går det også mye på atferd og genetikk) og synes det er spennende å prøve å følge med på hva som skjer ute i verden også. De siste kursene jeg har deltatt på er NKK's Oppdretterskole del I og II.

Jeg er utdannet Spesialsykepleier, har videreutdanning i Operasjon, psykisk helse og rus og også helsefremmende og forebyggende arbeid. Jeg  har jobbet i mange år på Haukeland Universitetssykehus, på Volvat Medisinske Senter, og var Avdelingsleder på Unicare 12Trinn 2016-2020, fra 2020 gikk jeg over til Bergen kommune og er Sykepleiefaglig leder for Sandsli bo og aktivitetssenter. Oppdrettet vårt er en viktig del av livet vårt som vi legger mye tid i, og har alltid lyst til å beholde flere hunder, men siden vi mener at hver hund har krav på et rikt liv, så holder det med 2 stk hjemme :-)

 
Hund har jeg hatt nesten hele livet, og klarer meg ikke uten. Går mye i skog og mark, og for meg gir det mer utbytte enn mye annet. Trener forskjellige ting med hundene vi har hjemme. Vår eldste belger går litt blodspor innimellom fremdeles, hun ble Viltsporchampion for noen år siden, og det er jeg stolt over :-) Vi er ofte å treffe på utstillinger rundt om i landet - Har tenkt å prøve meg på noe nytt nå med den yngste, får se om jeg får det til :-)

I oppdrettet vårt fokuserer vi mye på å få stabile hunder som fungerer godt i en familie, også svært viktig er helse og at hundene skal kunne brukes til det de er ment for. Vi avler kun på rasetypiske hunder med godt gemytt og har avlet frem meget gode representanter for rasene våre i mange år. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er jeg med den første hunden vår MyOnly Silver Sweet and Gentle i 1979 - Sølvgrå Storpuddel

   e-mail

Hva følger med våre valper?

 

Member of:

 NKK forsiden